dinsdag 16 juni 2020

Dag 8, op zondag naar de dierentuin

Vandaag worden de weersverwachtingen weer erg zonnig. In de ochtend pakken we onze spullen en lopen richting de dierentuin. Het is zo'n 3km vanaf ons appartement met een deel door het park.


Aangekomen kopen we 2 kaartjes voor in totaal 18 euro en lopen naar binnen. Buiten zag het er druk uit met auto's, maar binnen valt het bij de dieren en wandelpaden reuze mee.



Aan het begin staan er al gelijk een aantal dieren op de uitkijk.



We lopen door langs de koeien, waar ze ook een mini-koe hebben staan, deze ligt lekker te chillen in de zon..



Naast de koeien staan een tijger en leeuw, of wacht nee, liggen een tijger en leeuw. Ze liggen namelijk te slapen.


Overigens best knap dat ze kunnen slapen, hun verblijf ligt naast het restaurant + speeltuindingen. Een hoop geschreeuw en geblaat dus. Je wilt overigens daar nu echt niet iets eten of drinken. Wat een chaos.


Aan de andere kant van het verblijf zitten Pelikanen.


Met als overbuurman aapjes. Die aapjes zullen wel denken, wat een beestebende bij dat restaurant.



Als we weer een stukje doorlopen zijn de volgende diertjes lama's en een soort konijnen dat geen konijnen zijn, de Mara's.



De route om te lopen is helaas niet altijd even duidelijk, maar we doen ons best om toch niets over te slaan. Volgende stop: een kapstok met een dier eronder. Sommige dieren zitten wat verder weg, en in combinatie met een grote contrast door zon/schaduw wordt het niet altijd makkelijker om een foto te maken.


Ze hebben recent een hoop extra dieren erbij gekregen, ook bij de zwijnen is er familie-uitbreiding.


Voor de berggeiten hadden ze een groot compex waar ze ook konden klimmen. De dierentuin lag voor een heel groot deel in een erg bosrijke omgeving, hier kon je duidelijk al zien dat er een groot verblijf was gebouwd aan het einde van het pad.






Volgende verblijf is van de Linx, ze hebben er 2 inzitten, en ze hebben echt een gigantisch verblijf.




Volgend grote verblijf is die van een beer.


Als we naar de olifanten toe gaan blijken deze binnen te staan. We kunnen wel binnenlopen, maar besluiten dit niet te doen ivm de drukte binnen. We lopen door naar de giraffen. Bij de giraffen loopt ook een struisvogel rond.



We komen weer uit bij de start van de dierentuin, hier hebben ze nog enkele andere dieren staan, waaronder alpaca's.





Naast de alpaca's lag een zwijn te chillen.


En het laatste dier van vandaag, de zeeleeuw :-).


Het is inmiddels al 1 uur geweest, we besluiten om vanuit de dierentijd rechtstreeks naar het centrum te lopen om daar wat te gaan eten.


Vol in de zon, weinig wind, pfoe, wij zijn denk ik zo ook wel toe aan een lekker biertje.


We besluiten om wat mexicaans-achtige hapjes erbij te bestellen.



Een paar uur en een paar biertjes later....


En het is inmddels op hetzelfde terras ook al tijd voor diner! Ik ga voor een fish & chips, Tamara gaat voor een Argentijnse hot-dog wat eigenlijk helemaal geen hotdog is. Er zit een soort pulled-beef/port in ipv een worst. Wel erg lekker!



Na nog enkele biertjes rekenen we af en lopen we weer richting het appartement. Biertjes zijn hier overigens (als je geen pils neemt) niet heel goedkoop. Deze middag heb ik een aantal biertjes op van 6 a 7 euro per stuk. Je krijgt ze dan wel in een halve liter glas, dat dan weer wel.

Wat hebben we morgen op de planning staan? Tsja, lastig, hangt een beetje van het weer af. De verwachtingen zijn regen, dus ik denk dat we morgen gewoon even kijken wat de opties zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten