vrijdag 26 juni 2015

Dag 11, Key Biscayne

Dag 11 wordt een rustige dag. We hebben namelijk besloten om morgen nog een dag naar de Everglades te gaan, en dan dit keer vroeg zodat de luie alligators niet liggen te chillen onder het water.

We slapen eerst uit, kwart over 10 komen we uit ons bed rollen. We besluiten een bezoekje te wagen aan Key Biscayne, een klein eiland onder Miami Beach.


De route naar Key Biscayne is een klein half uurtje, dus na het ontbijt stappen we in ons paard en
zetten richting naar het eiland. Op het eiland is ons einddoel "Bill Baggs Cape Florida State Park", een groot park in het zuiden van het eiland, dit park hebben we vorig jaar vanaf de boot voor een gedeelte al kunnen bewonderen, maar dit jaar gaan we het op het vaste land bekijken.

Aangekomen bij het park is het tijd om flink te balen. Ik blijk mijn spiegelreflex camera vergeten te zijn. Stom stom stom, maar we hebben gelukkig altijd een compact camera bij welke ook meestal nog wel redelijke foto's kan maken, deze compact camera hebben we meestal ook bij als we in de avond op stap gaan om te eten. Het is redelijk rustig in het park en parkeren onze auto op de compleet achterste parkeerplaats waar we een wandeling gaan maken met aan de ene kant water en aan de andere kant bos.



Het is weer een warme dag, dus af en toe afwisselen tussen zon en schaduw is niet erg, plus in de bossen kom je natuurlijk een hoop beestjes tegen :-).





Om sommige plekken was goed te zien dat er af en toe een klein brand woedt in het bos.



Er zijn een hoop vissers in het park, deze kunnen gebruik maken van een soort uitham in het water of in een klein gedeelte van het park aan de waterrand.



Nadat we een rondje hadden gelopen zijn we weer terug gelopen naar de parkeerplaats waar we nog een wasbeer tegenkwamen.

De faciliteiten bij de parkeerplaats. Toiletten, drinkfonteinen en overkapte plaatsen waar je kon BBQ'en (het zal eens niet ;-) )





We gaan terug naar de auto om naar een ander gedeelte van het park te rijden, de vuurtoren.


We rijden een klein stukje en parkeren de auto op een drukkere parkeerplaats, hier heb je namelijk ook een strand waar een hoop mensen op afkomen. Het strand slaan we over en we gaan direct door naar de vuurtoren.

Ik kom er zojuist achter dat ik verder geen foto heb gemaakt van de vuurtoren aan de buitenkant :-). Op zich ook niet zo bijzonder, de onderkant is wit en de bovenkant zwart. En het apparaat is rond :-). Je kon ook nog naar boven lopen om daar op de uitkijk te staan, maar plateau twee hebben we niet gehaald, beide hadden we weinig met de trap die we op moesten lopen, het is toch iets te hoog.

Mocht je toch een bikkel zijn, dan sta je dus bovenin op de vuurtoren:

Naast de vuurtoren stond een huis die waarschijnlijk gebruikt werd door de vuurtorenwachter. Op het moment dat wij aankwamen was net iemand bezig met een fotoshoot.

Ik zal jullie verder niet lastig vallen met de fotoshoot foto's, maar mocht je ze willen vinden, dan lukt dat vast uiteindelijk wel op internet. Wel even de safe-search-filter uitschakelen bij het zoeken :-)

Het complete gebouw zonder dame:

We lopen weer terug naar de auto, we gaan weer richting appartement. Het is inmiddels ook al wat later in de middag. De rest van de middag nog even rustig aan doen in het appartement en vanavond vroeg naar onze mand, morgen namelijk vroeg op om naar de Everglades te gaan.

In de avond gaan we eten op Lincoln Rd, bij Rio Station om precies te zijn. Ik bestel een aantal lekkere IPA's bij het eten (ik heb wel eens lekkerdere op, maar in de USA zijn ze nu eenmaal niet zo goed in bier brouwen blijkbaar).


Vandaag is tevens de eerste dag van de Supercon in Florida. Een evenement waarbij veel cartoon/animatie freaks naar Miami komen. Vaak verkleden ze zich ook nog. We hadden eerst het idee dat ze zo niet de straat op zouden gaan, maar blijkbaar hebben we het fout gedacht.


Geen idee als wat hij was verkleedt, maar het had een beetje weg van supergrover. Hij moet het warm hebben gehad met zijn lange broek, dat kan niet anders.

Dan arriveert ons eten. Ik ga voor de spare-ribs en Tamara voor de chopped pork (karbonade)




Als afsluiter van de avond nemen we nog een chocolade toetje.


Na het toetje nemen we nog op het terras bij ons appartement op de hoek een afzakkertje voordat we terug gaan naar het appartement. Morgen een nieuwe dag Everglades, en dan nu vroeg in de ochtend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten