maandag 22 juni 2015

Dag 7, Parken, strand en Hollywood

Dag 7 begint met uitslapen. Eindelijk duurt het iets langer voordat we wakker worden. Vandaag gaan we een aantal parken en stranden bezoeken. Echt organiseren doen we het niet, we stappen in de auto en kijken wel wat we tegen komen. Het is vandaag zondag, we verwachten wel een grote drukte, het is tenslotte ook lekker weer.

De eerste stop is bij North shore open space park. Een park dat ligt in het noorden van Miami Beach met een groot strand en daaraan een groot park.


Aangekomen zetten we ons paard naast een mishandelde Dodge, we kopen een parkeerkaartje en gaan op stap.

We lopen richting strand, een mooi groot stuk strand. Het strand blijkt niet zo mooi schoon gemaakt zoals in South beach of bij de resorts, maar het is wel een mooi breed strand.




We lopen een heel stuk over het strand richting het noorden. Daar komen we naar verloop van tijd bij de ingang naar het park. Het blijkt gezellig druk in het park te zijn. Een hoop gezinnen en complete families komen in het park bij elkaar om te BBQ'en en te drinken. Je hoort aan alle kanten verschillende soorten muziek.





Er is van alles te zien, mensen die aan het sporten zijn, families aan het BBQ'en, mensen aan het wandelen. Het park is vrij toegankelijk, dus er komen een hoop mensen op af. Er wordt zelfs een verjaardagfeestje georganiseerd.




En er liepen natuurlijk ook nog wat beestjes rond.



Na ca. een uurtje hebben we het meeste wel gezien en lopen weer terug naar de auto. We gaan verder richting noorden, Haulover park om precies te zijn. Haulover park is een groot strand en een gedeelte waar mensen kunnen BBQ'en (het zal eens niet zo zijn :-) ) en vissen. Je hebt er een mooi uitzicht op de doorgang van Biscayne bay naar de zee.

Aangekomen betalen we $7 voor onze auto (je betaalt altijd per voertuig, eigenlijk nooit per persoon) en krijgen een plekje toegewezen op het gras, er is geen parkeerplekje meer vrij op het asfalt. Nu zul je denken dat ons paard het vast wel leuk zal vinden om op het gras te staan, maar de stoeprand die we op moesten bleek toch eigenlijk wel iets te hoog om over te gaan. Bij het oprijden horen we een vervelend geluid, dat moet de onderkant wel zijn van de auto. Het was geen heel hard geluid en we voelen er niet veel van dus het zal wel meevallen. Ons paard staat in ieder geval mooi in de wei!


We lopen richting het strand, een mooi wit strand met een hele hoop uitkijktorens van de strandwachten.


We lopen niet het strand op, maar gaan verder richting de doorsteek van de zee en Biscayne bay. We zien een hoop boten en andere objecten varen. Van een simpele vissersboot tot enorm jacht. Wat was het meest opvallende? Iemand die met twee honden en bagage op een surfboard zat te peddelen.





Verder een hoop families die zaten te BBQ'en bij het water.



Als we het park weer gaan verlaten moet het paard van het gras af. Erop was er al een bepaald geluid te horen. Bij eraf was er geen twijfel mogelijk, hij stond niet hoog genoeg op zijn hoeven, dat was de bodem....


We stonden gelukkig niet vast, dus we konden doorrijden. We gaan verder richting het noorden om uiteindelijk in Hollywood uit te komen (Ja, Florida heeft zijn/haar eigen Hollywood :-)).

Hollywood is een plaatsje met een mooie boulevard langs het strand, een heel breed strand.






We lopen langs de boulevard op zoek naar een restaurantje, het is inmiddels al bijna half drie en hebben toch al wel honger gekregen. We vinden uiteindelijk een restaurantje waar we plaats nemen en bestellen. Het personeel lijkt enkel geinteresseerd in een kont van een vrouwtje die naast het restaurant staat en deze fotograferen ze dan ook met regelmaat. Ik zoek na onze bestelling de recenties op, het voelt niet helemaal gezellig aan. En wat denk je?

We hebben geen pareltje te pakken. We hebben inmiddels al besteld, dus weglopen is niet echt een optie. We krijgen onze hamburger en gefrituurde garnalen. Het is allemaal geen pareltje, maar we eten het toch maar op.




De bediening doet hier blijkbaar niet aan refill van de postmix drankjes en is nog steeds volop bezig met elkaar ipv met de klanten. Lang leven het fooien systeem dat ze in de VS kennen. Ik lukt ons eindelijk de rekening te krijgen waar ze zelf al 18% tip op hadden voorgesteld. Ik pas het bedrag aan naar een lager bedrag met een tip die in verhouding staat met de service en betaal cash dit keer, we hebben tenslotte al eerder meegemaakt dat ze alsnog de creditcard voor de volle mep belasten.

We lopen weer terug richting de auto, het parkeerkaartje loopt bijna ten einde en rijden weer richting het zuiden.


In de avond besluiten we een hapje te gaan eten bij Meat Market, een nieuw restaurant op Lincoln Rd in Miami Beach die er wel heel gelikt uit ziet.


Ik (Ruud) ga voor de 12 ounce Wagyu skirt steak. en Tamara gaat voor de 6 ounce filet mignon.



En, ze hebben ook lekker bier, dat is dus ook mooi meegenomen! Voor Ruud een lekkere IPA en voor Tamara een mexicaans biertje.



En het eten is echt serieus goed, en niet alleen het eten, ook de bediening staat op een hoger niveau dan menig andere restaurant in Miami Beach. Mocht je ooit in Miami beach zijn en je wilt lekker eten? Ga naar Meat Market! Poets wel ff je creditcard op, echt goedkoop zijn ze zeker niet, maar het eten en de service is elke dollar meer dan waard!

En wat gaan we morgen doen? We krijgen bezoek in Miami :-) .Takis komt gezellig een dagje langs in Miami Beach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten