dinsdag 23 juni 2015

Dag 8, Takis komt op visite voor een rondje Miami Beach

Dag 8 breekt aan, Takis, een vriend van ons, is ook op vakantie in Florida en komt gezellig een dag langs om Miami Beach te bekijken. Het wordt dus een relax dagje met veel wandelen.

Takis komt aan tegen het middag uur, we besluiten om een wandeling te maken door Lincoln Rd, Ocean Drive en Collins Ave. Al met al een beste flinke wandelroute van bijna 8 km lang. Het is heerlijk zonnig weer en zo'n 33 graden (gevoelstemperatuur 38 graden).


We starten in Lincoln Rd, waar het nog lekker rustig is. Het is nog vroeg natuurlijk, maar een dag midden in de week buiten het vakantie seizoen maakt het er natuurlijk niet drukker op. Op zich niet erg natuurlijk, dat het zo rustig is, dan lopen er tenslotte ook geen mensen in de weg :-).



Nadat we Lincoln Rd door zijn gelopen slaan we af op een stukje Colins Ave voordat we terecht komen op Ocean Drive. Er komt nog een mooie rode brandweerauto voor ons poseren :-). Wat een bakbeesten blijven dat toch.


Eenmaal aangekomen op Ocean Drive is het hier ook redelijk rustig. Een mooie zonnige dag om alles lekker op het gemakje door te lopen.


Ocean drive staat natuurlijk ook bekend om de mooie groene stroken aan de zee-kant met de schitterende palmbomen.

Ocean drive is tevens een lokatie welke vaak gebruikt wordt voor opnames in films, series en TV-progarmma's. Vandaag was weer een dag dat er een camera stond. Iemand die weet wie dit is?



Het is inmiddels al in de middag en we moeten nog lunchen. We besluiten om een leuk tentje uit te zoeken. Uiteindelijk besluiten we te gaan lunchen bij News Cafe aan Ocean drive. Een zeer bekend restaurant.

Tamara gaat voor een broodje BBQ-kip, ik voor een cheeseburger en Takis gaat voor een pizza. Het eten was zeker lekker en voor herhaling vatbaar.





Na het eten besluiten we om door te lopen op de Ocean Drive richting de pier.






De pier is nieuw, vorig jaar was deze nog niet besschikbaar, wij hadden de pier vorig jaar al wel gezien, maar toen mocht je er nog niet op omdat deze nog in aanbouw was. Voordat we aankomen bij de pier gaan we nog een stukje over het strand. Op het strand hebben een aantal hotels al een flinke hoeveelheid strandstoeltjes uitgestald, druk is het daarentegen nog lang niet.



Aangekomen bij de pier gaan we de pier op, hier kun je genieten van een geweldig uitzicht op Miami Beach, maar ook de haven is goed zichtbaar met daarin al het verkeer (grote cruise-schepen, maar ook jetski's)




Vanuit de haven lopen we langs het park richting Colins Ave.

Maar eerst gaan we vlakbij het strand een aantal liter drank drinken, we hebben inmiddels al een aardig vocht tekort door het weer.

Nadat we ons vocht weer op peil hebben lopen we richting Colins Ave, een lange straat van het zuiden naar het noorden. Wij hoeven gelukkig alleen maar het gedeelte in South beach af te lopen :-).

Af en toe komt je nog een hip beest tegen :-).





Na een flink stuk lopen snakken we inmiddels naar drinken. Uiteindelijk gaan we ergens zitten op Lincoln Rd om een hoop water te bestellen. Als ik om de rekening vraag zegt de aardig dame: "We don't charge water". Okay, dat is makkelijk, dan zijn we goedkoop uit. Als ik mijn portomonee open trek om een tip te geven loopt ze weg voordat ik het kan geven. Tsja, dan gaan we maar verder.

Het is inmiddels zo'n 6 uur, en omdat Takis ook nog een aardig stuk naar Fort Lauderdale terug moet rijden besluiten we om te gaan eten. We gaan naar Grill 920, een restaurant waar we vaker gegeten hebben.

Takis en Tamara besluiten om beide een koe weg te werken in de vorm van een steak, ik neem een vis. Omdat de oorspronkelijke vis die ik had besteld niet op voorraad blijkt te zijn bieden ze mij een yellowtail snapper aan. Een gele vis, klinkt lekker, laat maar komen :-).





Het eten was lekker, en het is een mooie afsluiter van een warme en heel gezellige dag. Het is inmiddels 19u, en Takis gaat weer richting zijn paard om naar Fort Lauderdale te rijden.


En in de avond? In de avond zijn ben ik samen met Tamara een lekkere beugelfles en een Corona gaan halen bij de overburen op het terras. Of iets meer, we hadden in ieder geval een aardige rekening op het einde. Maar het smaakte goed, en daar gaat het om :-).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten