dinsdag 15 november 2016

Dag 12, Jacksonville naar Ocala

Dag 12, 13 november. Op deze zondag rijden we van de stad Jacksonville richting het zuidwesten naar de stad Ocala. We hebben vandaag een rustige dag, het is niet heel ver rijden en we hebben ook enkel een stop ingepland bij Ocala National Forest.


Als we rond half 8 onze mand uitkomen halen we ons "grab-en-go breakfast" op in het hotel -een grab-en-go breakfast is een andere naam voor een zooi muffins- en rijden weg.


Na ongeveer een uurtje rijden komen we aan in het enorme natuurgebied "Ocala National Forest". We rijden over de leuke weggetjes naar ons volgende punt. Regelmatig komen we jagers tegen welke met hun pickup ergens in de berm staan.


Na ongeveer een half uur komen we aan in Ocala National Forest, Juniper Springs Recreation Area. Dit is een park waar je kan kamperen, zwemmen en rond lopen in de natuur. We betalen ongeveer 10 dollar entree en parkeren onze auto op de nagenoeg lege parkeerplaats.


We pakken de plattegrond erbij die we gehad hebben bij de ingang en lopen richting het zwembad. Het zwembad is een schitterend natuurbad met een watermolen het is er heel erg rustig met mensen. Achter het zwembad loopt een mooi beekje met heel erg helder water.



Waar het zwembad veilig is (afgeschermd), kun je beter niet gaan zwemmen in in het water dat achter de poel ligt.


Je kunt er dan voor kiezen veilig op het pad te blijven en bij het water weg te blijven. Daar lopen echter weer andere pluizebollen rond.  (bij zo'n beer-aanval komt dan weer zo'n S&W .500 magnum van pas :-) ).


Er was ook een mogelijkheid om te kanoën door de beekjes tussen de schildpadden en alligators (welke overigens niets doen als je hen ook niets doet). De kano-trip was echter voor gevorderde-kanoërs. Dat zijn wij niet :-(.


Eigenlijk hadden we via het beekje over een wandelpad willen lopen, het was echter niet mogelijk omdat deze afgezet was. Er waren een paar grote bomen omgewaaid en op het houten pad terecht gekomen. Het zit allemaal niet echt altijd even mee merken we wel.


We pakken een alternatief pad en komen uit bij een brugje dat over een stuk water loopt. Ook hier is het water heel erg helder en is heel goed te zien op de bodem dat er een hoop water opborrelt. In het water zien we ook onze eerste alligator van de dag en een paar schildpadden.







We zijn er inmiddels ook achter dat het park een stuk kleiner is dan dat we hadden  verwacht, we lopen door de camping weer terug naar de auto. Naast Juniper had ik ook Silver Spring park als optie staan in Ocala National Forest. We stappen in de auto en rijden door het schitterende bosgebied naar het volgende punt wat ongeveer een half uurtje rijden is. Tussendoor stoppen we nog even bij een benzinepomp om te kijken of ze wat eten hebben. Eenmaal binnen nemen we een paar voorverpakte koeken mee, dat lijkt ons het veiligst :-). De dame achter de toonbank: half de 30, half gebit, spinnenweb tatoo in haar nek en bij het afrekenen hoor ik een kind krijsen, ja hoor, het is haar kind dat halverwege de winkel het 1 en ander aan het afbreken is. Met een aardig redneck accent legt ze uit dat het kind te haar snoep nodig heeft dat daar op de balie staat. Tsja.... :-). Echt zo'n type die je in films tegen komt en bij de Simpsons.



Aangekomen bij de ingang bij Silver Spring Park blijken we bij de verkeerde ingang te staan, we moeten om de hoek zijn wist de dame bij de slagboom ons te vertellen. Daar aangekomen lopen we naar de ingang om kaartjes te kopen, de entree lijkt die dag gratis, heb nog steeds geen idee waarom.


Dit park staat bekent om de boten met de glazen bodem, het eerste wat we dan ook doen zijn tickets kopen om met de boot mee te kunnen. Voordat de boot vertrekt moeten we nog een half uurtje wachten, we besluiten dus nog even rondt te lopen in het park. Het blijkt een schitterende omgeving te zijn, geweldig water en het park is heel goed verzorgt. Als het eenmaal tijd is lopen we naar de boot en stappen in, de boottocht gaat beginnen. Het is overigens vrij warm vandaag, maar omdat het in Jacksonville vanmorgen vrij fris was hebben we nog lange broeken aan. Balen :-(.






Het is geweldig om door de glazen bodem te kunnen kijken, het water is kraak helder en heeft een zilverachtige kleur (vandaar ook de naam Silver Spring).





We zien daar ook vissen voorbij huppelen, en boven het water ook nog een alligator, een paar schildpadden en vogels. Het is indrukwekkend om te zien dat op het ene plek het water een halve meter diep is en een meter verder op 10 meter diep is. Er was ook een spring actief  met een diepte van 81 meter.



Er zijn blijkbaar ook een aantal films en series opgenomen in dit park, waarvan ze nog drie standbeelden hebben laten staan in het water (de serie I Spy Under), deze standbeelden zijn nog steeds te zien vanuit de boot.



En een oude boot uit de jaren 1500-1600.


Als we klaar zijn met de indrukwekkende boottocht lopen we nog een korte hike en wandelen ook nog even naar een uitkijkpost.










We lopen weer naar onze auto en rijden naar ons hotel (motel) wat op ongeveer 15 minuten rijden ligt. Het hotel is heel knus en volgens mij houden de eigenaren van planten :-).




Nadat we ons opgefrist en omgekleed hebben besluiten we te lopen naar de plaatselijke brouwerij welke op nog geen honderd meter lopen ligt van het hotel, ze hebben hier helaas geen eten en is ook al om 7 uur dicht, dus daarom dat we dit nu aan het einde van de middag even tussendoor doen.



Nadat we een aantal biertjes hebben geproefd en hebben ingeslagen om mee naar huis te nemen, lopen we weer even terug naar ons hotel om ons klaar te maken voor het avondeten. Uiteindelijk komen we terecht bij een leuk eettentje in het centrum van Ocala. Waar binnen een wachtrij staat voor een plekje binnenin vragen wij op een plekje buiten op het terras waar het nog hartstikke lekker is. Wij kunnen daar wel meteen plaats nemen want er is nog plek.

Tamara gaat voor de beef en ik voor de rib-eye en proberen er gelijk weer een aantal biertjes bij.



Als we klaar zijn lopen we weer naar het hotel, morgen hebben we een lange rit van Ocala naar Miami Beach. Onze laatste grote rit van deze road-trip. Miami Beach is onze laatste plek waar we nog een weekje verblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten