woensdag 16 november 2016

Dag 14, de 1e dag volle dag in Miami Beach: shoppingmalls!

Dag 14, de eerste ochtend dat we wakker worden in Miami Beach is het een regenachtige dag. Het regent niet hard, maar continue druppelen is niet fijn als je rond wilt huppelen in het zonnetje.

Aangezien we de vorige dag al er vanuit waren gegaan dat het vandaag zou regenen hebben we geen wekker gezet en hebben we ingepland om een aantal shopping-malls te bezoeken. Een aantal hebben we eerder bezocht, maar er zit 1 nieuwe bij welke ons nog niet eerder opgevallen was. We rijden rond 9 uur naar onze eerste shoppingmall: de Aventura mall. Waar het eerst nog druppelde toen we onze vakantie-casa uitkwamen klaart het nu onderweg op.


Aangekomen bij de Aventura Mall parkeren we de auto en lopen richting de ingang.




Het is nog vrij rustig als wij aankomen, maar het is dan ook nog vroeg. De Aventura Mall is een wat sjiekere mall in het noorden van Miami Beach, het is ongeveer een half uurtje rijden met de auto vanaf Miami South Beach. Als we binnen komen valt direct de kerst-versiering op.



Er zitten hier vooral (of eigenlijk alleen maar) duurdere merk winkels. Tussen de winkels staan leuke auto's gepresenteerd van Jaguar en Maserati.



Om nu helemaal niets te kopen is ook weer zo raar, ik besluit dus over te gaan tot de aankoop van een lekkere pretzel :-).


Als we hier klaar zijn stappen we weer in de auto om naar de volgende shoppingmall te rijden: de Dolphin Mall. Deze ligt in het zuiden van Miami en is ongeveer een half uurtje tot drie kwartier rijden vanaf Aventura Mall. Onderweg krijgen we nog een close-call, een bestuurder besluit ineens van baan te wisselen op hetzelfde moment dat ik net van baan heb gewisseld. Ik moest ons bakbeest flink in de ankers gooien om te voorkomen dat ik over hem heen zou denderen.


Aangekomen bij de Dolphin Mall parkeren wij onze auto en lopen naar de entree, niet de hoofdingang dit keer, we staan ergens anders geparkeerd. Ook deze mall hebben we al een (aantal) keer bezocht. Het is een nette laagdrempelige mall met zowel dure merk alsook normale winkels.



Het is al iets drukker dan de Aventura Mall, maar over echte drukte kun je niet spreken. Logisch ook, het is tenslotte gewoon een doordeweekse dag, mensen moeten ook hier gewoon werken natuurlijk.




Ook in de Dolphin Mall staan auto's, echter wel goedkopere merken dan Maserati en Jaguar.


Rond 1 uur besluiten we ook een hapje te gaan eten in de Dolphin Mall, we nemen hiervoor plaats bij Brother Jimmy's BBQ. Tamara gaat voor een enorme salade met gegrilde kip, ik ga voor hamburger.



Als we klaar zijn met eten gaan we naar de derde en laatste mall van vandaag: de Miami International Mall. Deze ligt eigenlijk direct naast de Dolphin Mall, ondanks dat is het eigenlijk niet makkelijk op loop afstand. We stappen dus in de auto om binnen 10 minuten te parkeren bij de Miami International Mall.



Het is overigens nog steeds droog als we van de auto naar de ingang lopen. De mall doet een stuk kleiner aan, maar ook ouder. Als we binnen lopen kun je zien dat deze mall toch wel wat achterloopt met de andere malls. De banken/stoelen zijn een stuk ouder en het interieur is verder op sommige plekken ook wel aan vernieuwing toe.




We lopen ook nog even binnen bij de JCPenny, een enorme winkel waar ze van alles verkopen. Ook onlogische producten voor Miami.  Een ijskrabber bijvoorbeeld, dan wel weer een leuke in de vorm van een berenklauw.


Maar ook veel andere dingen. Een gewei van rendieren dat je aan je auto kunt monteren. Met leuke lampjes natuurlijk.


Als we uitgekeken zijn gaan we weer terug naar de auto. Het is inmiddels begonnen met regenen, maar het blijft lekker warm buiten. We rijden naar de pomp om de auto weer drinken te geven, deze heeft inmiddels weer dorst. Vanuit de pomp rijden we richting ons appartement. Onderweg is het best druk, het is inmiddels ook al half 4.


Sommige hebben slechtere werk-omstandigheden dan andere.....


Aangekomen bij het appartement hebben we nog even wat tijd voordat we de avond richting Ocean Drive/Lincoln Rd lopen. Het regent nog steeds, maar gelukkig niet hard, het is meer druppelen. Gewapend met twee kleine paraplu's gaan we op pad. Aangekomen belanden we uiteindelijk bij Oceans Ten, een gezellig tentje waar we al vaker hebben gezeten. Het is overal heel erg rustig deze avond. We besluiten deze avond aan de cocktails te gaan ipv het bier.


Voor het eten ga ik voor pasta en Tamara kiest voor een biefstuk-achtig stuk vlees.



Als het eten op is en we zijn enkele cocktails verder besluiten we naar de andere kant te lopen richting Lincoln Rd. We eindigen op een ander terras waar we ook nog enkele cocktails naar binnen werken.


Als we uitgedronken zijn, en de creditcard versleten (dat gaat hard met die cocktails pfffff) is het tijd om een yellowcab te nemen richting het appartement. Dit is tevens de laatste keer, de volgende keer wordt het weer een Uber.

Morgen wordt het weer zonnig weer volgens de weersvoorspellingen, we gaan dan richting de Everglades.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten