dinsdag 15 november 2016

Dag 13, Van Ocala naar het eindpunt Miami Beach

Dag 13 is aangebroken, 14 november. Vandaag is de laatste trip van onze road-trip en eindigen wij op onze eindbestemming Miami Beach. Dit wordt de derde keer (in 3 jaar) dat we in Miami Beach zijn, dus we zijn er redelijk bekend.


De vorige dag lagen we vroeg op bed, deze ochtend komen we er vroeg uit. Rond 6 uur hebben we onze spullen in de auto zitten en rijden we naar de dichtstbijzijnde Walmart om ons ontbijt te halen. Het is nog vrij vroeg en pas na een tijdje begint het licht te worden, we zijn dan al een aardig eind onderweg en bijna bij Orlando aangekomen waar we langs rijden. Het begint met mist, nadien wat meer licht en eindigt met een lekker fel ochtend-zonnetje.




En rond half 11 is het zo'n 27 graden buiten.


Onze eerste stop is Okeechobee, een dorpje boven het 1-na-grootste meer van de USA, Lake Okeechobee. Het is een typisch dorpje met in het centrum een lang gerekt park met een, je zal het niet raden, oorlogsmonument. Naast het park huizen een aantal winkeltjes.







Overal (ook al heb ik het eerder nog niet benadrukt) is overigens al kerstversiering te vinden. Kerstbomen, kerstmannen, pakketjes, we zijn al van alles tegen gekomen.


Klaar met rondneuzen in het centrum, en dat ben je al vrij snel, stappen we weer in de auto naar het volgende punt: uitzicht op Lake Okeechobee. Het meer is omringt door een dijk, en op sommige plekken ook nog met een rivier(tje). De navigatie heeft veel moeite om een goed plek aan te wijzen, de bewegwijzering naar een uitzicht is bijzonder verwarrend. Een voorbeeldje van een bord dat we regelmatig tegen kwamen:

Wij dachten: we moeten na 0,3 mile naar rechts. Na 3 dit soort borden zonder ingang gevonden te hebben betekent dit: Nu direct naar rechts en dan 0,3 mile die weg afrijden. Tsjee, wat een logica (of het ligt aan ons).

Hoe dan ook, uiteindelijk komen we bij een eerste uitkijk. We parkeren de auto nadat we eerst over een brugje hebben gereden waar ik een gigantische bobbel over het hoofd had gezien. In de spiegel zag ik alles achter in de auto een meter omhoog komen :-).


We lopen de dijk op via een vaag paadje dat veel te stijl loopt, naar beneden is het dus goed oppassen. Bovenaan zien we in de verte het meer liggen. De dijk is een hele lange weg welke je voor vele kilometers lang kan aflopen/fietsen.





We vinden het jammer dat we zo enkel het meer op lange afstand hebben gezien, maar om onze volgende stop te bereiken moeten we nog een stuk langs het meer rijden. We hopen op een nieuwe uitkijk met een beter uitzicht, en deze blijkt ook te komen als we een kwartiertje onderweg zijn.



De volgende stop is West Palm Beach, we gaan weer richting het oosten. In West Palm Beach hebben we een stop ingepland bij "Grassy Waters Preserve".  We weten direct waar de naam vandaan komt. De eerste trail die we bezoeken is niet zo groot, maar wel bijzonder om te zien. Hij heet de "Cypress Boardwalk Trail".






In dit park vind je ook uitkijkplekken met relax-stoelen en beschutting. Dit hebben wij nog niet eerder gezien ergens.



Er was ook een information-center waar ze nu een thema "ice-age" hadden. Diverse fossielen welke in Florida zijn gevonden worden daar nu tentoon gesteld. Er is tevens informatie te vinden over andere trails in het natuurpark.



Als we de eerste trail hebben gelopen gaan we naar de volgende trail: Apoxee Wilderness Trail. Deze ligt op een kwartiertje rijden. Aangekomen beginnen we aan de trail.



Deze trail heeft geen paden zoals de vorige trail, het is voornamelijk zand. In principe geen probleem, echter het kan er flink nat zijn. Wij hebben onze wandelschoenen niet bij, dus als het te erg wordt kunnen we niet verder. Heel erg jammer, want de trail was echt meer natuur dan de vorige hadden wij aan het begin de indruk.



Er is aan het begin nog wel een hele korte trail met een asfalt-pad. Deze lopen we nog even af voordat we vertrekken.


Als we vertrekken gaan we eerst nog even langs de Publix voor wat eten in te slaan. Ons einddoel is namelijk een AirBNB appartement. Het is dan wel makkelijk zelf wat basis-benodigdheden in huis te hebben. En we weten uit ervaring dat bij de Publix om de hoek bij het appartement onze auto niet gaat passen in de garage :-). Naar het appartement is het nog zo'n 1,5 uur rijden. Als we dichterbij het einddoel komen zien we wat donkere wolken verschijnen.


Maar gelukkig is dat ver weg getrokken als we om de hoek zijn.


Aangekomen bij het appartement laden we de auto helemaal uit en gaan we effe relaxen. De totale trip statistieken kunnen we nu bekijken, we hebben heel wat uurtjes in de auto gezeten.


Bovenstaande auto heb ik pas de volgende dag genomen (ik was het na aankomst vergeten) waarbij er wellicht 60 mile bij is gekomen. De totale trip is tot nu toe 2394 mile, dat is zo'n 3830 kilometer. Het gemiddelde verbruik tijdens deze trip was 1 liter op 8.2km.  We hebben in totaal dik 58 uur in de auto doorgebracht.

En dan zijn we eindelijk in Miami Beach en is het tijd om te relaxen, ook al hebben we hier ook nog een aantal dingen op de planning staan :-). De eerste avond maken we eerst even een rondje Lincoln Rd en Ocean Drive. We merken dat er toch weer wat zaakjes zijn weggegaan en zijn bijgekomen sinds vorig jaar juni. De temperatuur in de avond is 26 graden, nog steeds lekker :-).




Als we een rondje hebben gelopen gaan we wat eten op Ocean Drive bij Finnegan's Way. Tamara gaat voor de kip en ik neem voor de afwisseling weer eens spare-ribs. Die overigens wel tegenvallen, ik denk dat ik bij de vorige restaurants iets teveel verwend ben :-).



Als we klaar zijn met het eten lopen we nog even naar Lincoln Rd om het terrasje op te zoeken waar we voorgaande jaren vaker hebben gezeten. We drinken hier nog een paar Grolsch voordat we terugkeren naar onze vakantie-casa.


Morgen wordt het volgens de weersvoorspellingen een regenachtige dag in Miami, we hebben een shopdag in de planning. Maar ook heel belangrijk: we gaan ook geen wekker zetten, we kunnen uitslapen :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten