woensdag 9 november 2016

Dag 5, van Lancaster naar Washington DC via Gettysburg

Op dag 5 vertrekken we vanaf ons hotel in Lancaster met als eind doel Washington D.C. waar we een AirBNB adres hebben. Onderweg zullen we stoppen bij York, een dorpje vlakbij Lancaster, en Gettysburg, bekend van de Gettysburg national military park.

Als we wakker worden in het hotel kunnen we vanaf 7 uur ons ontbijt pakket. Het hotel kwam al niet echt over als een uitblinkertje in schoonmaken en kwaliteit, maar het ontbijt was al helemaal geen pareltje. Aangekomen bij het ontbijt heb je een aantal opties: een bak brokken met melk (of weet ik veel hoe je die dingen noemt, ik ben en heb geen hond), wafels en normale boterhammen met ei vermengt met kaas. Dat laatste kozen wij… Je pakt boterhammen, pleurt er een stuk ei tussen uit de koeling en gooit het in de magnetron, even wachten en de delicatesse is gereed… O wacht…


Stel je voor: een vochtige boterham met ei en uitgelekte namaak-kaas dat onderin die voerbak ligt. Pffffff. Nou, ik heb het op hoor. Dat gaan we niet nog een keer doen.

We stappen in de auto en rijden weg, de volgende stap is York, een klein plaatsje naast Lancaster. Een klein halfuurtje rijden. Het is zondag, dus het is ook lekker rustig op de weg. We rijden vandaag door dorpjes met een historisch kern, waaronder ook York. In het centrum staat een oude Central market house welke nog steeds in gebruik is. 










Vandaag is het zondag dus helaas is hij gesloten. We kijken nog even rond in het centrum voordat we verder rijden naar de volgende locatie. Meerdere dorpjes hebben een oud centrum met een rotonde. Om deze rotonde staan een aantal oude gebouwen.



Aangekomen in Gettysburg komen we weer aan op een oude rotonde.



Vanaf deze rotonde is het nog ongeveer 5 tot 10 minuten rijden tot het visitor center van het historisch park. Bij dit park hebben wij 1,5 uur ingepland om een auto-route te doen. Dit houdt in dat je in je auto een ronde gaat rijden langs historische plaatsen. Aangekomen bij de informatie balie legt de meneer echter uit dat er minimaal 2 tot 3 uur voor uitgetrokken moet worden. Op zich geen probleem, we zijn toch al vroeger dan verwacht, dus we krijgen een map en beginnen aan de tour (welke gratis is).

Het is redelijk druk op de tour, maar gezien de ronde vrij groot is heb je nog meer dan genoeg ruimte om op elke locatie te stoppen en foto’s/video’s te maken.







Ik hoor je denken "ik zie niet dat het druk is". Dat klopt, ik probeer om andere mensen heen te fotograferen :-). Er is vandaag blijkbaar hier ook een hardloop evenement bezig, we zien onderweg regelmatig hardlopers voorbij huppelen, de ene kijkt echter nog moeilijker dan de andere.

Het park blijkt te bestaan uit heel erg veel beelden, misschien wel te veel naar mijn beleving. De eerste beelden zijn leuk, maar als je al na een uur tientallen beelden voorbij hebt zien komen heb je het wel een beetje gehad met die beelden. Gelukkig zijn er ook nog andere zaken welke je kunt bekijken.













We waren rond half 10 aan de tour begonnen. Om 12 uur zijn we klaar met de tour en rijden we verder naar de volgende locatie: Baltimore. Bij Baltimore hebben we twee keuzes: het centrum aan het water bekijken of Fort McHenry, een oud fort bekijken. Voor beide hebben we helaas niet de tijd. We kiezen ervoor om onderweg ergens een benzinepomp-broodje te halen en door te rijden naar Ford McHenry.

Van Gettysburg naar Baltimore is zo’n anderhalf uur rijden waarvan we het eerste gedeelte op achterafwegen rijden en kunnen genieten van een mooie omgeving. De tweede helft is voornamelijk snelweg.




Aangekomen bij Ford McHenry melden we ons bij het visitor center om een kaartje te kopen. We krijgen een sjieke sticker die we op onze jas moeten plakken zodat het personeel kan zien dat je betaalt hebt voor je bezoek.


Het fort is indrukwekkend om te zien, maar niet echt heel erg groot. Er zijn wat gebouwen waar je binnen kan kijken en waar je presentaties kan zien.







Ook is er tijdens ons bezoek een bepaalde ceremonie aan de gang.


Als we alles gezien hebben stappen we weer in onze auto en vervolgen onze weg naar Washington DC. Het is opvallend dat de snelweg in een bijzonder slechte staat is. Wat mij ook opvalt van deze staat (Maryland), is dat iedereen continu flink te hard rijdt, iets wat bij andere staten minder is. Mag je 55mph? Rij maar gewoon 70mph om met het verkeer mee te gaan.


Aangekomen bij Washington DC rijden we eerst langs het Pentagon. Het Pentagon is een indrukwekkend groot gebouw om te zien, en een gebouw waar je eigenlijk geen foto’s van mag maken. Waar wij ook voor kwamen was een 9/11 memorial welke aan de zijkant van het Pentagon zit.






Als we eventjes door het memorial zijn gelopen rijden we nog even langs een winkeltje om nog wat water en ijs voor de koelbox te halen. Vervolgens rijden we richting onze slaapplaats: een AirBNB appartement in de wijk Brookland in Washington DC. We parkeren onze auto in de achtertuin (die gelijk helemaal gevuld is met auto) en gaan naar binnen. 



Na een lekkere douche en verse kleding zoeken we een lokaal leuk tentje om wat te gaan eten. We komen uit bij Brookland’s Finest, waar een Uber ons naartoe brengt voor $6. Het blijkt een leuke bar/restaurant waar we goed kunnen eten en lokale bieren kunnen drinken.


Tamara gaat voor de catfish, ik voor de prime-rib. 







Het waren wederom flinke maaltijden, en na wat biertjes bestellen we weer een Uber en vertrekken weer richting ons appartement. Tijd om te slapen, morgenvroeg gaat we vroeg richting het centrum om daar alles te verkennen.

               

Geen opmerkingen:

Een reactie posten