woensdag 9 november 2016

Dag 6, Washington DC

7 November breekt aan, de dag waarop we Washinton DC gaan verkennen.


Volgens onze oorsprongkelijke planning zouden wij de metro gebruiken om vanaf ons appartement naar het centrum te rijden. We kregen echter een aantal dagen vooraf een berichtje van de verhuurster dat er werkzaamheden zijn bij het metrostation in de buurt, iets wat voor flinke vertraging zorgt. Om het ons zelf makkelijk te maken, hebben we er voor gekozen om een Uber te nemen naar het centrum.

Om 8.15 bestellen we de Uber, welke (zoals elke keer weer) binnen 5 minuten voor ons neus stond om ons naar het Union Station te brengen. De rit koste ons zon 12 dollar, maar dank zij de zeer drukke maandagochtendspits, heeft het meer dan 3 kwartier geduurd voordat we daar aan kwamen. Eenmaal uitgestapt kon de tocht beginnen.



De eerste stop is de subway, we hebben namelijk nog niet ontbeten. Deze route naar de subway liep ook meteen langst het Capitol. Tegenover het Capitol lag ook het CourtHouse en de Library of Congress welke we meteen konden bewonderen.








Eenmaal klaar met ons ontbijt bij de Subway, lopen we langst het Capitol naar het park (National Mall) waar de meeste bezienswaardigheden te zien zijn. Aan de andere kant van het Capitol bleek een heel groot gedeelte afgesloten te zijn i.v.m de verkiezingen. We zagen ook dat de tribune waar de nieuwe President zijn eed zal afleggen, in opbouw was. Een aantal grote beelden voor het Capitol waren in restauratie.




Inmiddels kwam er ook een hele buslading aan vol met schoolkinderen, welke ook de boel kwamen bekijken.we liepen snel door langst de vijver, om de rest te verkennen. Vooraf had ik het idee, dat alles een stuk verder van elkaar af lag, maar dat lijkt hier in het begin reuze mee te vallen. Je komt continu wel bijzondere gebouwen of vreemde vogels tegen. En met vreemde vogels bedoel ik geen bijzondere kippen, maar mensen die in een warm herfstzonnetje met een graad of 15 zich inpakken met must, sjaal, handschoenen en een hele dikke winterjas. Terwijl wij zelfs onze zomerjas uittrekken en in een t-shirt rond lopen.







Het Washington Monument was overal overduidelijk aanwezig, je kon er niet om heen kijken.



Eenmaal voorbij het Washington Monument, sloegen we rechts af richting het Witte Huis. Daar werden hele bussen vol met Indiers en Chinezen leeggeschud. Het blijft typisch volk, laat ik het maar zo omschrijven. Overal staan voeder en kledingkraampjes welke allemaal gelijk zijn. Net ofdat iemand SimCity heeft zitten spelen.



Als we eenmaal in de buurt komen van het Witte huis, lopen we langste een securetie theckpoint met zwaarbewapende politie. Zon honderd meter verder, kun je door het hek, de staatswoning zien liggen.



Eenmaal uitgekeken, en dat ben je zo met een woning, lopen we weer terug naar het park waar we vandaan komen. Daar zetten we de route verder voort.




De volgende opmerkelijke stop is bij 2e wereld oorlog Memorial. Deze is heel indrukwekkend om te zien, en ziet er nog redelijk nieuw uit.






Vanuit het Memorial WW2 lopen we via Lincoln Memorial Reflecting Pool richting het Linconn Memorial.



Aangekomen bij het Lincon Memorial, valt pas op hoe groot het is. Als je de trappen oploopt, en een maal binnen stapt, zie je een gigantische stoel met een gigantisch standbeeld erop. Heel erg indrukwekkend om te zien.




Als we het Lincon Memorial verlaten, lopen we nog langst een paar memorials, een daar van is het Tree Soldiers Statue. Ook het Vietnam memorial is aanwezig. Een grote muur met namen erop.




Het is inmiddels 12 uur geweest. En we beginnen honger te krijgen.je zou het hier misschien niet verwachten, maar het wemelt hier niet van verschillende eettentjes. De enige optie binnen loopafstant, zijn kiosken welke versprijd zijn over het hele gebied. Die zijn allemaal identiek aan elkaar. We hebben dus weinig keus en gaan dus naar zon kiosk voor voedsel. We nemen beide een burgermenu met frietjes, wat echter niet echt een culinair hoogstandje blijkt te zijn.


Als we klaar zijn met voederen vervolgen we onze route. De eerste stop is een Korea Memorial, een tuin met allemaal beelden erin.


We vervolgen onze weg weer naar de volgende stop, wat best een eindje lopen is, want we zijn inmiddels van het rechte park af, en lopen in het zuidelijke gedeelte. De volgende stop is het Martin Luther King jr. memorial. Een indrukwekkend Memorial welk aan het water ligt. Langst het water ligt een paadje waarlangs wij een wandeling maken naar de volgende stop, het Franklin Delano Roosevelt Memorial.



Komen aan bij het Franklin Delano Roosevelt Memorial. Deze bestaat vooral uit watervallen en quotes van de president.





Na een rondje te hebben gelopen, vertrekken we naar het volgende punt het Thomas Jefferson Memorial. Het Memorial konden we al zien vanaf een grote afstand over het water. Als je er dan daadwerkelijk voorstaat, valt weer op hoe groot dat het is. Eenmaal binnen gekomen staat er een groot standbeeld van de President.





We hebben nu alle belangrijke Memorials gehad, en lopen naar de brug om het water over te steken, hier ligt een hele grote begraafplaats, welke we gaan bezoeken. Op deze begraafplaats ligt ook het graf van John F. Kennedy.

Aangekomen bij de begraafplaats, xien we op onze gpslogger, dat we inmiddels meer dan 11 miles hebben gehuppeld door Washington. We bestuiten het ons wat makkelijker te maken, een Hop On/ Hop Off tour te boeken.



De tour is heel indrukwekkend, de eindeloze rij grafstenen gecombineerd met de rest van de omgeving, laten een grote indruk achter. We maakte ook de wisseling van de wacht mee, bij de Tomb off the unknown soldier. Dit hebben we alleen gefilmd, dus geen foto helaas.










De tour heeft al met al een dik uur geduurd, en buiten besluiten we een uber te bestellen naar ons appartement. We waren overduidelijk niet de enigen die dat op deze manier deden, buiten stonden er zon 8 normale taxi’s stil, en er reden continu Ubertaxi’s af en aan om mensen op te pikken. Eenmaal terug in het appartement, hebben we even rust gehouden, om bij te komen van de drukke dag. In de Avond hebben we een ander restaurantje opgezocht om te gaan eten. Het restaurantje heet Brooklands Pint, en eenmaal aangekomen gaat Tamara voor de zalm, en ik ga voor allerlei verschillende stukken dier. Naast het eten hebben ze ook een ruime collectie aan verschillende soorten bieren, waarvan we er ook weer een aantal proberen.




Als we uitgegeten en gedronken zijn, besluiten we weer terug te keren naar het appartement, waar we weer vroeg in ons mond liggen. Morgen hebben we weer een aardige trip voor de boeg, en gaan eindelijk de oostkust weer zien. We rijden dan namelijk langst Virginia Beach naar Kill Devil Hills.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten