donderdag 10 november 2016

Dag 7, op election day van Washington DC naar Kill Devil Hills

Dag 7, het is 8 november, het is election day! De Amerikanen mogen vandaag stemmen welke nieuwe leider dat ze krijgen. We rijden deze ochtend iets voor 7 uur weg bij ons AirBNB adres. Als we door de woonwijk rijden, valt ons op dat bij sommige stemlocaties al mensen staan te wachten. Die zijn er vroeg bij....We zijn benieuwd wat de uitslag van de verkiezingen zal worden, maar moeten daar nog een dagje op geduld voor hebben. Als we naar de voorgaande dagen kijken wat mensen voornamelijk in hun voortuin hebben staan en achter hun raam hebben hangen, dan kunnen we best concluderen dat Trump best populair is. Ongeveer 80% was voorzien van zijn naam. We hebben nog wel een Uber chauffeur horen klagen over Trump, hij zou emigreren naar Europa als Trump de nieuwe president wordt. Hij zat te twijfelen tussen Amsterdam of Spanje. Hij had volgens mij niet helemaal door dat de ene lokatie een stad is en de andere een land aan de andere kant van Europa. Ach, het gaat om het idee natuurlijk..

Vandaag is ons einddoel Kill Devil Hills. Het is een (schier)eiland, en tevens ook een badplaats. Tussendoor maken we ook nog een tussenstop in Virginia Beach. Het is vandaag veel rijden, dan zon 550 km.


Rond 11 uur komen we aan Virginia Beach. Als we daar de boelevardstraat op rijden, is het hele gebeuren daar volledig uitgestorven. We parkeren onze auto op een parkeerplaats aan straat, waar het deze maanden ook gratis parkeren is. Voor dat we dat doorhadden waren we ook alweer een tijdje verder, het staat namelijk helemaal nergens aangegeven. Ja, de parkeerautomaten waren ingepakt, maar verder geen informatie.


We lopen richting het strand, om een kijkje te nemen bij de zee. We hebben niet voor niets voor de oostkust gekozen natuurlijk, dan wil je ook wel een keer dat water zien :-). Aangekomen bij het strand is de zee redelijk wild en het strand schitterend. De enige mensen die we zien zijn enkele wandelaars en surfers die over de golven huppelen. Als we naar de grote pier lopen komen we er achter dat deze ook afgesloten is. Er is dus helaas niet erg veel te doen in deze periode.





We besluiten weer terug te lopen naar de straat waar we een kijkje gaan nemen bij de Virginia Legends. We lopen hier nog een rondje door en keren vervolgens terug naar de auto.




Als we weer onderweg zijn besluiten we  een bezoek aan een natuurpark bij Kill Devil Hills dat gepland staat voor de volgende ochtend, te verplaatsen naar deze middag. We lopen namelijk best voor op schema.

Als we de staatsgrens voorbij rijden van Virginia naar North Carolina, krijgt onze auto dorst, we besluiten om hem maar wat drinken te geven. Vandaag hebben we op veel plekken 70mph mogen rijden, het verbruik wordt dan blijkbaar bij dit hok drastisch hoger. 1 op 6 met cruisecontrol over de snelweg is niet echt een zuinigheidswondertje. Als de auto weer gedronken heeft besluiten wij zelf ook wat te gaan eten. We halen broodjes bij de subway, en rijden door naar het park bij Kill Devil Hills.




Aangekomen bij het (splinternieuwe) visitorscentre van Aligator River National Wildlife krijgen we een map met een route die we kunnen afleggen met de auto door het park. We rijden vervolgens richting het park wat nog een kwartiertje rijden is.


Aangekomen bij het begin van het park zorg ik er voor dat de camera die buiten de auto gemonteerd is goed vast zit en voorzien wordt van een verse accu. Als ik buiten bezig ben met de accu lijkt er een nieuwe wereldoorlog uit te breken, er is een invasie van bloeddorstige muggen. Bruut vechtend weet ik weer in de auto te komen, en kunnen we onze route vervolgen. Helaas wist een mug ook in de auto te komen, deze heeft het 30 minuten weten te overleven door zich elke keer te verstoppen.

Aan het begin van de route is er naast een schildpad op een boomstronk en een hoop muggen aan beestjes niet veel te zien. De weg zelf is niet verhard, we rijden kilometers lang over gravel met kuilen en we laten enorme stofwolken achter. Maar naast dat de omgeving er wel mooi uitziet, komen we naast een exotische eend en een grote vogel nog niet echt iets echt leuks tegen.








Als we dan bijna op het einde zijn en de hoop op andere diertjes al bijna hebben opgegeven, zien we opeens een grote zwarte pluizebol opduiken. Het blijkt een beer te zijn, welke aan het chillen is in een groot veld.


Als we de beer voorbij zijn, zijn we ongeveer naar een kwartiertje rijden aan het einde van de auto-route. We rijden nu richting ons hotel, maar niet voordat we nog even stoppen bij het Wright Brothers National Memorial.

We komen rond kwart over 4 aan, kopen twee kaartjes en kijken rond op de plek waar het eerste gemotoriseerde vliegtuig opsteeg.








Na een dik hafuurtje stappen we in de auto en rijden naar ons hotel wat ongeveer  5 minuten rijden is. Aangekomen in het hotel frissen we  onszelf weer op.  Als we naar buiten lopen constateer ik dat we de volgende keer een grotere auto nodig hebben, die van ons valt in het niet met de auto van de buurman.


In de avond gaan we naar Outer Banks Brewery station, dit is een plaatselijke brouwerij met restaurant welke op 5 minuten lopen zit. Het is een gezellig tentje met een leuke inrichting. Vanaf je stoel heb je zicht op de brouwerij zelf.






Na heerlijk gegeten te hebben, en de plaatselijke bieren te hebben geprobeerd, gaan we weer terug naar ons (hele nette) hotel. Morgen staat op de planning dat we rijden naar Wilmington. Met tussendoor nog een aantal plaatsjes waar we stoppen.


1 opmerking:

  1. Elke dag even de update lezen van jullie verslag. Heerlijke reis maken jullie. Veel plezier nog!!

    BeantwoordenVerwijderen