donderdag 17 juni 2021

Dag 11, wandeling door de West Tatras

Deze dinsdagochtend hebben we, naar het lijkt, een wandelroute gevonden welke voor ons nog te doen is, en het voordeel: het is ongeveer 25km rijden vanuit het huis.

We rijden door kleinere aaneensluitende dorpjes richting het noorden, en belanden uiteindelijk op een met slagbomen afgesloten parkeerterrein uit. We parkeren daar onze auto.

Het begin van de route is makkelijk, asfalt :-). Naast de route ligt een klein riviertje met een flinke stroming.


En mocht het asfalt stoppen: we zijn vandaag voorbereid met onze wandelschoenen :-).

De route loopt door een dal, maar gaat wel bergop.

Na een tijdje gaan we toch van het asfalt af en lopen we een bosrijke omgeving in. Het is soms wel wat klauteren met de wortels. Naast het pad blijft het water ons ook volgen. 


We blijven het pad naast het water volgen, en uiteindelijk ontkomen we er niet aan om het water over te steken via een klein brugje.


Nadat we zijn overgestoken gaan we redelijk stijl naar boven, pfffff, je hoort onze beentjes weer lekker kraken, zuchten, kreunen en steunen.

Op sommige plekken liggen er ook complete bomen over de weg. Wat er mee gebeurt is weet ik niet, maar ze lijken gewoon afgeknakt.

Als we iets hoger aankomen op een "kaler" plek waar ze zon beter kan schijnen, valt ons op dat de stenen aardig glinsteren. Wat voor metaal zou hierin zitten? Op de foto komt het echte glinsteren niet echt over zie ik net, maar misschien kun je het er toch een beetje uithalen.


Iets verder hebben we nog een open stuk met een heel mooi uitzicht op de bergen verderop en het riviertje dat onderaan doorstroomt. 

We besluiten dat we genoeg geklauterd hebben, en lopen weer terug naar het begin. Op de terugweg komen we steeds meer mensen tegen, blijkbaar is dit een heel populaire route voor de lokale mensen.

Als we bij de auto zijn aangekomen betalen we 1 euro parkeergeld en rijden weer terug naar het huis waar we de middag lekker relaxen. In de avond gaan we voor de laatste maal in dit dorp  een hapje eten.


Uiteindelijk lopen weer redelijk op tijd terug naar het huis. Morgen vertrekken we richting Košice, en we hebben nog genoeg in te pakken :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten