donderdag 26 juni 2014

Rondrit Florda, dag 1: Sanibel, Edison and Ford en St Petersburg

Dinsdag was het vroeg opstaan voor de rondrit, maar minder vroeg dan dat we eerder gepland hadden. In eerste instantie hadden we Naples als eerste stop staan, maar doordat we deze plaats al eerder hebben bezocht konden we deze laten vervallen. Door ook nog eens de snelweg te pakken ipv de toeristische route, konden we een uur langer in bed blijven liggen. Desondanks was het om 8u tijd om te vertrekken, iets wat we helaas niet gehaald hebben. We pakken de interstate 75 richting het zuiden en zijn al snel aangekomen aan de westkust, waar we rustig cruisend ons voortbewegen naar het noorden. We merken echter wel dat de planning te strak was, en hebben eigenlijk direct besloten de laatste stop te laten vervallen (Myakka River State Park, Sarasota). De eerste stop, Sanibel Island, is nu nog zo'n klein uurtje rijden langs de westkust.


Op Sanibel Island bezoeken we 'JN "Ding" Darling National Wildlife Refuge', een natuurpark waarbij we met de auto een route door het park kunnen rijden. Het park heeft een doorgaande weg waar je naar wens aan de zijkant kunt stoppen met de auto om de omgeving te bekijken. We stoppen als eerste bij een meer waar we een roofvogel spotten en op de foto zetten. De foto heb ik nadien per ongeluk op de laptop verwijderd samen met zo'n 50 andere foto's :-(. De tweede stop met de auto is bij een stuk bebost gebied die uitkomt op het water. Bebossing is meestal een huis voor vele spinnen hier in Florida, hier heb ik dan ook een flink aantal foto's gemaakt. De meeste foto's die aan het begin zijn gemaakt zijn verloren gegaan (jammer genoeg ook degene met de grootste spinnen), maar nadien zijn er ook nog foto's gemaakt.

Aangekomen bij het water heeft Tamara nog even geposeerd voor de foto :-)

Tamara spot vervolgens ook nog een zgn. "horseshoe crab" welke onder het water voorbij komt huppelen. De horseshoe crab is een prehistorisch dier wat hier voorkomt. Voor meer foto's van het beestje: Meer foto's, voor meer info: meer info Helaas niet eenvoudig om op de foto te zetten, maar toch nog een poging gewaagd:

Het park zelf was verder niet heel bijzonder, nog wel een paar mooie uitkijkpunten gezien en een route door een oud stuk bos.

Hier de dashcam beelden van het park


Na zo'n 1,5 uur in het park te zijn geweest zijn we doorgereden naar het Edison & Ford winter estate. Hier kun je de historische huizen bezichtigen van Thomas Edison en Henry Ford. Dit blijkt zeker de moeite waard. We hebben gekozen voor de audio tour en na een uitgebreide introductie van een gepensioneerde vrijwilliger beginnen we aan de rondleiding in de prachtige tuinen en huizen.

Bij de ingang begint het met een zeer bijzondere boom, het boompje heet "Banyan tree" en is zeer groot.

Eenmaal aangekomen bij de huizen kan de tour beginnen, het is gelukkig heel erg rustig, dus kunnen we op alle gemak foto's maken.

Tamara is vandaag de navigator met de papieren.

De tuin staat vol met mooie en bijzondere planten van heel over de hele wereld, maar ook een mooi aangelegde vijver ontbreekt niet.

Deze vijver ligt naast de study-"room" van Edison.



Achter de study-room ligt het zwembad dat Edison had ontworpen. Het zwembad is inmiddels zo'n honderd jaar oud, maar nog steeds operationeel. Bij het ontwerp van het zwembad heeft Edison helaas geen rekening gehouden met de lokatie voor foto's, het was namelijk heel lastig om het zwembad netjes op de foto te krijgen, desondanks heb ik toch nog twee foto's welke redelijk gelukt zijn :-)


Edison en Ford hadden wel smaak, ze hadden hun huis gebouwd aan de rivier (Caloosahatchee River), Edison had zelfs een stijger.


Dan gaan we een kijkje nemen bij het huis van Edison. De binnenkant is enkel te bekijken vanaf de buitenkant, het is dus niet mogelijk om de huizen zelf in te gaan.








Het huis van Henry Ford is de volgende waar we een kijkje gaan nemen.










Het laatste van de tour is het lab van Edison, welke jammer genoeg volledig achter hekken staat wat fotograferen niet makkelijker maakt (nog even van de lichtinval in de donkere ruimte daar gelaten), toch wel indrukwekkend om te zien!







Om iets over half vier vertrekken we, tijd om naar ons hotel te gaan in Saint Petersburg, dit is nog best een aardig lange trip (zo'n 2 uur rijden). Eenmaal aangekomen in St. Petersburg brandt het brandstoflampje, dus toch maar eens tijd om te gaan tanken. Even voor St. Petersburg waren we al van de snelweg af gegaan om te tanken, maar dat was een teleurstelling omdat die pomp enkel voor "leden" beschikbaar was :-(. Uiteindelijk hebben we in St. Petersburg de tank volledig vol gegooid voor totaal $47, kijk, zuinig aan doen hoeft dus hier niet :-)


Eenmaal aangekomen bij het hotel gaan we na de douche op zoek naar een leuk restaurantje. Dat lijkt nogal een aardige klus wanneer je niet weet waar je moet zoeken. St. Petersburg blijkt niet helemaal onze stad te zijn :-). Uiteindelijk toch een redelijk restaurant gevonden waar we eten hebben besteld met de gebruikelijke koelvloeistof. Het was lekker, en de rekening was even hoog als we normaal enkel voor de drank in Miami Beach kwijt zijn, dus dat is een mooie meevaller :-).



Na het eten/drinken zijn we een stukje gaan lopen richting de pier om te kijken naar het nachtelijke uitzicht. Omdat de dag al vermoeiend genoeg is zijn we daar niet lang gebleven en op tijd weer op bed beland. Morgen is het weer vroeg dag....






1 opmerking:

  1. Ik denk dat ik maar als mug kom overvliegen om mee te "genieten" .En NEE...ik ga NIET steken!! Nog een fijne route- reis!

    BeantwoordenVerwijderen