zaterdag 13 oktober 2018

Dag 7, onze laatste hele dag in Belgrado

Dag 7 is de laatste hele dag voordat we terugkeren naar huis. We willen de laatste hele dag niet te druk maken, dus we willen op ons gemak beginnen met een museum vlak bij het appartement.

Aangekomen bij het museum wat in de planning stond, het Museum of Science and Technology, blijkt deze vandaag gesloten te zijn. Erg jammer, want het leek ons een erg leuk museum om te bezoeken.

We besluiten door te lopen naar de rand van Belgrado bij de rivier, bij de rand staat er een oude elektriciteitscentrale al heel erg lang leeg. We zullen eens kijken of we er iets van kunnen zien. Je ziet ook gelijk wat meer van Belgrado op de weg naar de centrale (welke overigens makkelijk te vinden is vanaf afstand, gezien de enorme schoorsteen).




Aangekomen bij de centrale blijkt het nog een lastige klus te zijn om in de buurt te komen. Bij de centrale staat nog steeds een kantoor welke in gebruik lijkt te zijn, en veel is afgesloten met hekken.







We vinden een hek welke in zijn uppie staat, mooi, naast het hek staat geen hek, dus je mag er langs. We lopen door de bossen en constateren dat iemand daar "verblijft", we kijken nog even snel of we leuke foto's kunnen nemen. Helaas, het blijft heel erg lastig.





We besluiten om met een omweg bij de kade van de rivier te komen, eens kijken of we daar nog iets kunnen zien. En wat blijkt? Een mooi uitzicht op de centrale. Helaas wel met de zon volle bak als tegenlicht wat het niet makkelijker maakt om mooie foto's te maken.




Als het gebouw op de foto staat besluiten we de kade af te lopen, deze kade loopt helemaal door naar de andere kant van Belgrado. Op enkele plekken zie je wat restaurants, ook in "boten", maar het ziet er allemaal redelijk vervallen uit. Dat het water ook nog eens laag staat helpt er waarschijnlijk ook niet aan mee.











En dan, opeens, een slang! Okay, niet de grootste (ik zag hem eerst aan voor een grote regenworm), maar een slang is een slang :-). Ik heb het nog even nagezocht, het lijkt te gaan om een "Dice snake". Zolang je geen kikkertje bent dus helemaal onschuldig.




We lopen verder over de kade en komen uiteindelijk op een gedeelte welke ze volledig aan het vernieuwen zijn. Het vernieuwde gedeelte ziet er erg leuk en mooi uit, maar het komt een beetje over als een dooie boel. Waarschijnlijk omdat de toegangswegen een uitstraling hebben van een open riool.






We lopen vanaf de kade richting het centrum waarbij we opeens gepasseerd worden door politieauto's met een auto in het midden. De auto had kentekenplaat "II", dat zal vast iemand zijn met een bepaald lokaal aanzien. Het blijkt een lokaal religieus persoon te zijn, welke net voor ons opeens uitstapt. Ik kan  nog net op tijd een foto maken van de auto.


Ik ben nadien kort gaan filmen, hieronder een screenshot uit het filmpje.



We besluiten om te gaan lunchen bij een restaurant welke in de buurt van ons appartement ligt. Een beetje voer aanvullen na een grote wandeling is nooit een slecht idee. Tamara gaat voor een salade, ik kies voor een rib-eye. Ik moet zeggen dat het erg goed heeft gesmaakt.






Als we klaar zijn met eten keren we voor de rest van de middag terug naar het appartement, om nadien weer terug te keren naar een restaurant waar we eerder hebben gegeten. Dit keer gaan we wel voor een ander gerecht. Tamara pakt iets met kip, ik ga voor spare-ribs. Ze wisten zelfs de wasbak voor mijn vuile handen er mooi uit te laten zien :-).







Eenmaal klaar met eten pakken we nog een biertje bij Gunners Pub welke om de hoek van ons appartement ligt, we gaan wel weer op tijd naar het appartement omdat we morgen al vroeg op moeten staan voor de terugvlucht. Rond 8u15 willen we vertrekken naar het vliegveld.

Eenmaal thuis is dan de vraag: hoe is Belgrado bevallen?

Erg goed. Het is er erg goedkoop, de mensen zijn erg vriendelijk. De stad (of eigenlijk het hele land) heeft een erg rijke historie. Het nadeel is dat de stad soms erg chaotisch is, daar moet je van houden. En de taalbarrière waar je tegenaan kan lopen, ook op toeristische plekken, is soms niet altijd even makkelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten